2011. július 29., péntek

Juhász Katalin: Tiszta sorok - Jelenlegi ára: 2 625 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Tiszta sorokA könyv listaára: 3200 Ft. Leírás:
A tisztaság az emberi társadalmak kitüntetett, sokszor szinte erkölcsi jelentéssel bíró értéke. A fizikai értelemben vett tiszta állapothoz vezető tisztálkodás mindennapjaink magától értetődő és nélkülözhetetlennek látszó elemévé vált. A tanulmánykötet etnológus, szociológus és történész szerzői a tisztaság fogalmában és a tisztálkodás gyakorlatában rejlő történetiség feltárására vállalkoztak. A tisztaságszimbólum történetét összefoglaló két nyitó tanulmány után következő, mintegy húsz esettanulmány sokféle nézőpontból közelíti meg a kérdést. Több dolgozat középpontjában a tisztálkodás legfontosabb eszköze, a víz áll. Olvashatunk a Balaton-felvidéki és a svábhegyi vízhasználatról, 17. századi fürdőkről és a mágikus erejű vizekről is. A jobbára a 19. és 20. századi folyamatokra koncentráló tanulmányok a falusi és városi környezetben egyaránt bemutatják a higiéniához való viszonyban és a mosási, mosakodási, takarítási gyakorlatban bekövetkező változásokat, valamint kiemelten foglalkoznak a nőkhöz kötődő feladatokkal és társadalmi szerepekkel. Az elsősorban magyarországi terepeken gyűjtött megfigyeléseken és forrásokon alapuló írások mellett a moldvai csángók szokásairól és a finnugor udmurtok fürdőházáról is olvashatunk a könyvben. A 2007 áprilisában rendezett tudományos tanácskozáson elhangzott előadások alapján készült kiadványt a tanulmányok angol nyelvű összefoglalói és képmelléklet egészíti ki. ISBN: 978-963-236-173-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 625 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 08:58
. Juhász Katalin: Tiszta sorok - Jelenlegi ára: 2 625 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése